White paper SKOOB-symposium 2023

Op 9 mei organiseerde SKOOB een symposium dat inzicht geeft in de unieke uitdagingen om de ambities op het gebied van duurzaamheid, milieu en opschaalbaarheid van de bouwproductie te verenigen. De belangrijkste inzichten zijn in deze white paper samengevat.

Dorien Staal, directeur Voorbij Prefab en voorzitter van de Betonvereniging, sprak over de ontwikkelingen van CO2-arm beton in een geïndustrialiseerde prefab fabriek. Dick van Ginkel, Technisch Innovatiemanager bij TBI WOONlab, ging dieper in op houtbouw en biobased bouwen. Henk Jan Nieuwenhuis nam ons ten slotte mee in zijn visie op de digitale prefab fabriek, een huis dat van zichzelf is!

  BouwprocesmanagementPost-hbo opleidingCPION erkend

  De ontwikkelingen in de bouw- en installatietechniek gaan razendsnel. Bouwprojecten worden steeds complexer, technieken veranderen, materialen veranderen, werkwijzen veranderen en de Wet- en Regelgeving wijzigt steeds. Hoe ga je daar mee om?

  • Hoe zorg je dat je bijblijft en je kan meebewegen?
  • Hoe zorg je dat je partijen verbindt en onderlinge samenwerking ontstaat?
  • Hoe werk je aan je leiderschapsvaardigheden?
  • Hoe zorg je dat alle betrokken partijen verder denken dan hun eigen discipline?
  • Hoe bouw je aan jouw carrière?
  • Hoe maak je je werk makkelijk? Hoe voorkom je onnodig energieverlies tijdens het proces? Hoe zorg je voor minder druk en minder stress en vooral leuke projecten?

  Bouwen aan je carrière

  Dus: wil je van je eiland afkomen en je horizon verbreden? Samen met collega’s uit de hele keten naar echte cases kijken en een jaar lang dagen beleven vol met de leukste en meest leerzame lessen?

  Lessen waar je energie van krijgt en je hele verdere carrière nog wat aan hebt? Bij ons vind je de beste combinatie van kennis en ervaring die je nu en in de toekomst voor jouw carrière nodig hebt.