Video’s in de bouw

“De kracht van de opleiding is dat je echt doorontwikkelt op je eigen talenten. Dus ze proberen van een 3 niet een 4 te maken, maar echt van een 8 een 10. En het samenwerken in teams is echt een heel sterk onderdeel van de opleiding.”
Jeroen Gerrets, projectleider Van Wijnen
“De kracht van de opleiding Bouwprocesmanagement is dat je met name werkt aan je soft skills. En dat je daardoor ook gestimuleerd wordt om aan je eigen persoonlijke ontwikkeling te werken.”
Jeroen van Dompseler, projectvoorbereider Aalberts Bouw

“Ik denk dat je deze opleiding moet doen als je zegt: ik wil stappen zetten en gelukkig worden in mijn vak. Ik wil plezierig omgaan met mensen. En dat is samenwerken naast de kennis van de techniek.”

Harry Nieman, bestuursvoorzitter SKOOB

“Ik denk toch dat ik het meeste geleerd heb van de persoonlijke skills. Juist door de focus op de soft skills word je beter in het samenwerken met anderen. En maak je van een groter team een succes.”

Kevin Alblas, projectcoördinator Era Contour
“Het leukste aan de opleiding Bouwprocesmanagement vond ik dat we op verschillende locaties de fabrieken hebben bekeken. Daar leer je heel veel van hoe dat bij de fabrieken aan toegaat.”
Ellen Punt-Groot, BIM regisseur Heijmans woningbouw

Wij kijken terug op een geslaagde middag van ons symposium ‘Maatschappelijke uitdagingen vragen om een bouwproces van industrialisatie’. Het was fijn om deze middag te organiseren en te merken wat ons bindt: gezamenlijk invulling geven aan (industriële) oplossingen om de maatschappelijke uitdagingen van deze tijd aan te kunnen!

De belangrijkste inzichten hebben we speciaal voor u samengevat in een white paper.

“Het meest geleerd? Ik denk dat het niet eer doet aan de opleiding om maar 1 ding te noemen. Het is echt een verbreding van de kennis die je nodig hebt om als bouwprocesmanager in de bouw op een goede manier te kunnen functioneren.”

Alex, Projectcoördinator bij Era Contour

“Het leukste aan de opleiding vind ik echt de ontwikkeling op persoonlijk vlak, de soft skills. Daar heb ik echt het meeste aan gehad.”

Joey, Hoofduitvoerder bij Van Wijnen

“Een collega van mij zit al in de nieuwe jaargang. Ik heb hem verteld over de opleiding en hoe ik het ervaren heb. Naar aanleiding daarvan heeft hij zich ingeschreven voor deze post-hbo opleiding Bouwprocesmanagement.”

Simon, Projectleider bij Giesbers InstallatieGroep

“Een collega van mij zit al in de nieuwe jaargang. Ik heb hem verteld over de opleiding en hoe ik het ervaren heb. Naar aanleiding daarvan heeft hij zich ingeschreven voor deze post-hbo opleiding Bouwprocesmanagement.”

Edwin, Projectleider bij Cosis

“Ik kreeg veel energie van de colleges en gastcolleges omdat de docenten met passie en enthousiasme vertelden over hun onderwerp.”

Bart, Hoofduitvoerder bij Van Wijnen Rosmalen

“Het is een hele brede opleiding. Er zit van alles in, van BIM tot conflictgesprekken, tot en met persoonlijke ontwikkeling. Het is een heel breed palet wat je voorgeschoteld krijgt. En dat maakt deze opleiding vooral heel leuk.”

Dennis, Projectcoördinator bij Era Contour

“Het meeste wat ik op technisch vlak geleerd heb, is dat de wereld groter is dan het stukje waar ik verantwoordelijk voor ben. Daardoor begrijp ik nu beter waarom sommige beslissingen genomen worden en waarom de processen juist zó lopen. De kracht van de post-hbo opleiding Bouwprocesmanagement is dat je leert kijken met een helikopterview.”

Tim de Jong, uitvoerder bij Van Wijnen
“Ik vind dat de post-hbo opleiding Bouwprocesmanagement goed aansluit bij wat de dagelijkse beroepspraktijk vraagt van onze mensen in de steeds complexer wordende wereld van bouwprojecten.”
René Flikweert, adjunct-directeur van Wijnen Dordrecht B.V.

“De kracht van de opleiding is dat we een goede mix hebben van deelnemers met verschillende ervaringen in aantal jaren en toch ook verschillende functies in de bouw. Het is de mix tussen techniek, proces en een heel stuk persoonlijke ontwikkeling. Dat zullen alle deelnemers denk ik ook teruggegeven als je ze spreekt.”

Hajé van Egmond, cursusleider Bouwprocesmanagement

“In mijn ogen is de kracht van opleiding het integraal leren kijken naar een bouwproject. Dus niet alleen vanuit mijn eigen rol als projectleider, maar ook vanuit de andere betrokkenen bij een project zoals de opdrachtgever, de constructeur, de architect en de installateur. En om dan samen een weg te vinden in het gezamenlijke doel.”

Jan Westerink, projectleider Bouwmaatschappij Ufkes

“Persoonlijk leiderschap vind ik in deze opleiding heel sterk. Deze opleiding in de bouw onderscheidt zich echt met andere opleidingen doordat je zo diep ingaat op hoe iemand in het vak staat en hoe die reageert op omstandigheden. Echt risico leiderschap, ook naar anderen toe. En dan vind ik vooral het vak Soft Skills – waarvan ik eerst dacht ‘dat zie ik dan wel en dat komt wel goed’ – dát vak vind ik toch echt wel een meerwaarde van de opleiding Bouwprocesmanagement.”

Linda Kamphuis, Trebbe

“Wat ik bij SKOOB erg sterk vind, is dat je op een brede en integrale manier leert denken en kijken naar een project. Je ziet namelijk dat een project steeds ingewikkelder wordt met veel disciplines en techneuten die op hun eigen onderdeel gespecialiseerd zijn. Dan is het juist belangrijk om iemand verantwoordelijk te maken voor het totale proces. Zo kun je het eindresultaat behalen dat je van tevoren met elkaar in gedachten hebt. Dat is uiteindelijk het belangrijkste.”

Remi van der Pol, Van Wijnen

“Wat ik terughoor, is dat de opleiding die jullie doen als SKOOB, mooi aansluit bij de vraag binnen ons bedrijf, binnen de vragen binnen de bedrijfstak en de interactie tussen de bedrijven. Wij voelen ons nog steeds thuis binnen de gekozen opleiding die door jullie wordt gegeven.”

Cor Simons, Regiodirecteur Van Wijnen West

“Ik heb de opleiding ervaren als een zeer welkome ervaring voor mijn persoonlijke ontwikkeling. Zowel het theoretische deel als het praktische deel van de bouwkunde en alles wat er omheen komt kijken. Dus zeer aan te raden deze opleiding Bouwprocesmanagement.”

Bart, Planvoorbereider/Calculator bij Coen Hagedoorn Bouwgroep

“Ik beveel deze post-hbo opleiding Bouwprocesmanagement zeker aan. Het is voor mij als installateur een leuke kijk in de aannemerij. En uiteindelijk geeft het zowel op professioneel vlak als op persoonlijk vlak een enorme verdieping.”

Ralph, Senior projectmanager bij Giesbers Installatiegroep