Wil jij integraal samenwerken, je persoonlijk ontwikkelen, je kennis vergroten en jezelf en het bedrijf waar je werkt klaarstomen voor de bouw van de toekomst? De post-hbo opleiding Bouwprocesmanagement van SKOOB is de meest integrale, energieke én actuele opleiding in de branche, met aandacht voor de mens-kant, de techniek-kant en de proceskant van jouw dagelijkse werk. Tim de Jong, uitvoerder bij ontwikkelende bouwer Van Wijnen, volgde de opleiding. Wat is volgens hem de kracht van de opleiding?

“Je leert met een helikopterview kijken naar processen”

Van scherper inzicht naar integraal denken en handelen

Kracht van opleiding Bouwprocesmanagement

Tim de Jong: “Het meeste wat ik op technisch vlak geleerd heb, is dat de wereld groter is dan het stukje waar ik verantwoordelijk voor ben. Daardoor begrijp ik nu beter waarom sommige beslissingen genomen worden en waarom de processen juist zó lopen. De kracht van de post-hbo opleiding Bouwprocesmanagement is dat je leert kijken met een helikopterview: hoe kunnen we samen een probleem aanpakken en hoe zitten processen in elkaar?

De deelnemers uit mijn klas waren afkomstig van aannemers, installateurs en opdrachtgevers. Dus we gingen samen kijken naar de processen: waar lopen we tegenaan, wat komen we tegen en hoe ziet het proces bij jou eruit? En dan merk je gewoon heel gauw dat iedereen op zijn eigen manier naar een proces kijkt. Dat is echt verhelderend om te zien en daar leer je ontzettend veel van.

(Tekst gaat door onder de foto)

Tim de Jong - alumni Bouwprocesmanagement

Foto: Tim de Jong (rechts) ontvangt zijn CPION-erkende diploma uit handen van bestuursvoorzitter SKOOB Harry Nieman (rechts). 

Samenwerken

“Wat ik ook geleerd heb, is hoe belangrijk het is om goed samen te werken. Door open en transparant te zijn naar elkaar toe, bereik je gewoon met z’n allen het meest. Dit aspect komt als een rode draad terug in de opleiding Bouwprocesmanagement. Hierbij sluiten de lessen soft skills op aan en dat je goed naar elkaar moet luisteren en communiceren. Waarom reageert iemand zo? Ik heb geleerd dat daar vaak een verhaal achter zit. Als je de sterke en zwakke punten weet van iemand dan kun je daar op inspelen.

Tenslotte vond ik de werkbezoeken heel waardevol. Een werkbezoek dat mij bijgebleven is, is het werkbezoek aan de Domtoren in Utrecht. De Domtoren wordt namelijk gerestaureerd. Ik vond het heel interessant om de manier te zien waarop ze bouwen en hoe ze omgaan met de processen. Dit is een heel andere tak van sport dan waar ik dagelijks mee te maken heb. Daarom vond ik het zo interessant dat ik tijdens deze opleiding een kijkje in de keuken van een ander bedrijf mocht nemen waar ik anders nooit zou komen. Ik heb hier veel van geleerd.”

HR-managers Van Wijnen vertellen

Ambitieuze teamplayers bij Van Wijnen doen opleiding Bouwprocesmanagement

Van der Muren, HR-manager van regio West, legt uit dat Van Wijnen vooral de ambitieuze teamplayers naar de opleiding Bouwprocesmanagement stuurt. En dan met name de uitvoerders die de ambitie hebben om hoofduitvoerder te worden. Maar ook werknemers die heel bewust een volgende stap in hun carrière willen zetten en hongerig zijn naar versnelling in de eigen persoonlijke ontwikkeling.

Van der Borgh, HR-manager van regio Zuid Van Wijnen, vertelt: “De opleiding heeft voor mij een exclusief karakter. Dat heeft allereerst met de post-hbo te maken omdat deze opleiding niet voor iedereen is weggelegd. En ik hoop dat SKOOB daarin streng blijft bij de selectie van deelnemers. Het is echt een meerwaarde dat je op niveau deze opleiding kan aanbieden. En: je krijgt een CPION erkend diploma.”

Video testimonial

“Ik heb de opleiding ervaren als een zeer welkome ervaring voor mijn persoonlijke ontwikkeling. Zowel het theoretische deel als het praktische deel van de bouwkunde en alles wat er omheen komt kijken. Dus zeer aan te raden deze opleiding Bouwprocesmanagement.”

Bart Koelewijn, Planvoorbereider/Calculator bij Coen Hagedoorn Bouwgroep

“Ik beveel deze post-hbo opleiding Bouwprocesmanagement zeker aan. Het is voor mij als installateur een leuke kijk in de aannemerij. En uiteindelijk geeft het zowel op professioneel vlak als op persoonlijk vlak een enorme verdieping.”

Ralph de Vos, realisatie manager uitvoering bij Giesbers InstallatieGroep

“Wat ik terughoor, is dat de opleiding die jullie doen als SKOOB, mooi aansluit bij de vraag binnen ons bedrijf, binnen de vragen binnen de bedrijfstak en de interactie tussen de bedrijven. Wij voelen ons nog steeds thuis binnen de gekozen opleiding die door jullie wordt gegeven.”

Cor Simons, Regiodirecteur Van Wijnen West