Wil jij integraal samenwerken, je persoonlijk ontwikkelen, je kennis vergroten en jezelf en het bedrijf waar je werkt klaarstomen voor de bouw van de toekomst? De opleiding Bouwprocesmanagement van SKOOB is de meest integrale, energieke én actuele opleiding in de branche, met aandacht voor de mens-kant, de techniek-kant en de proceskant van jouw dagelijkse werk. Jeroen Wolff, senior projectregisseur bij Stichting Stadgenoot, volgde de opleiding. Hoe heeft hij dat ervaren?

Meest integrale, energieke én actuele opleiding in de branche

“We moeten het samen doen in de bouw en bij deze opleiding gebeurt dat”

Post-hbo opleiding Bouwprocesmanagement

Weet je nog wanneer je voor het eerst hoorde over de opleiding van SKOOB?
“We hadden net een interne reorganisatie achter de rug en we wisten: processen sturen wordt voor ons het belangrijkste wat er is. Daarop wilde ik mij doorontwikkelen, input hebben. Ik ben gaan zoeken via Google ‘processen in de bouw’. Zo kwam ik uit bij SKOOB.”

Wat sprak jou aan de opleiding aan?
“Buiten de bouw heb je ook wel opleidingen over procesmanagement, integraal samenwerken en persoonlijke ontwikkeling, maar die opleidingen hebben dan geen focus op de bouw. Dat vind ik sterk aan deze opleiding. Het complete mét een focus op de bouw. En die persoonlijke ontwikkeling, dat is heel belangrijk geweest achteraf, dat heb ik echt uit de opleiding meegenomen.”

Verwachtingen van opleiding in de bouw

Zijn jouw verwachtingen waargemaakt?
“De samenstelling van de groep was om te beginnen heel positief. Er zaten jongens bij van de aannemer, van de installateur en ik dus, van opdrachtgeverskant. Die mix van mensen was heel waardevol, je leert ook veel van elkaar daardoor. En dan de docenten uit de praktijk; mede daardoor is de opleiding heel actueel. De stand van zaken, wat er speelde in de bouwwereld, daar was je gelijk van op de hoogte.”

“Wat mij bijvoorbeeld is bijgebleven zijn de lessen over risicoanalyse. Wat toen gepresenteerd is, gebruik ik nu nog steeds in mijn dagelijkse werk. En het aardige was, de opdrachten die we kregen, daarbij had ik dan discussies met twee aannemers en dan leer je kijken in de keuken van een aannemer. En zij in die van mij.”

Meest leerzaam van opleiding

Wat was het meest leerzaam?
“Hoe je met elkaar omgaat. Omgaan met andere mensen en andere disciplines wordt steeds belangrijker. We moeten het samen doen. Dat is mij nog duidelijker geworden. En mijn kennis is enorm verbreed. Ook over waar het naartoe gaat de komende jaren in de bouw.”

Bekijk de verrassende antwoorden van onze alumni over onze opleiding Bouwprocesmanagement. Met op tijdlijn 1:58 Jeroen Wolff aan het woord: