Wie kan beter vertellen over de opleiding Bouwprocesmanagement dan een cursist? SKOOB ging daarom bij een aantal bedrijven op bezoek, om de cursisten te vragen naar hun ervaringen. Bij ERA Contour vertelt Izzet Altuntas dat de opleiding perfect aansluit op de eisen die het Nieuwe Bouwen stelt. Jeroen Heijdra, directeur ERA Contour vindt de soft skills minstens zo belangrijk als de technische kennis.

“Ik krijg meer energie van de opleiding dan dat het me kost!”

De ideale combinatie van bouw, installatietechniek en people management

People Management in de bouw wordt steeds belangrijker

Izzet werkt bijna 8 jaar bij ERA Contour en is momenteel actief als Projectcoördinator Planontwikkeling, waarbij hij vaak bij meerdere projecten betrokken is. “Voor mij biedt de opleiding de ideale combinatie van techniek en people management aspecten die in de moderne bouwpraktijk steeds belangrijker worden.

Ik ben ambitieus en ik wil daarin mee, dus dan moet je in jezelf blijven investeren, en gelukkig kan dat ook bij ERA Contour. Natuurlijk kost dat tijd en energie, maar over de 1,5 jaar die de opleiding duurt, valt die belasting best mee. Bovendien kan ik het geleerde direct in mijn werk toepassen, waardoor ik er per saldo meer energie van krijg dan dat het me kost.”

Dus de opleiding voldoet aan Izzets verwachtingen?

“Ja, zeker! Ik merk dat ik veel bewuster bezig ben met mijn eigen gedrag en dat van anderen. Ik kan mij veel beter inleven in collega’s, klanten en co-makers, zodat de samenwerking veel soepeler en plezieriger verloopt. Het werken wordt gewoon veel leuker! En inhoudelijk is de opleiding ook top.”

Izzet somt op: “De actuele kennis van de docenten, de interactie tijdens de lessen en de gemêleerdheid van de groep, waardoor je in elkaars keuken kijkt, verbreden en verrijken je kijk op het vak.”

Soft skills minstens zo belangrijk als techniek

Jeroen Heijdra, directeur ERA Contour: “Ik vind het mooi om te horen dat die nieuwe manier van werken ook echt leuker is, want het motto van ERA Contour is niet voor niks ’iedereen een leuke dag’. Als je namelijk plezier hebt in je werkt, dan voelt het niet eens als werken.

De soft skills die daarvoor nodig zijn, zijn enorm belangrijk in onze branche. Bij het ‘oude bouwen’ was de cultuur soms best directief, en gericht op het eigen belang. Maar we zitten midden in de omslag naar het nieuwe bouwen, waarin we samen met alle betrokkenen, tot een perfect product willen komen.

Wederzijds respect, echt samen werken, open communicatie en andere zachte aspecten zijn daarbij minstens zo belangrijk als de harde technische kennis.”

Nieuwste ontwikkelingen in de bouw worden direct toegepast

Jeroen stond mede aan de wieg van de post-hbo opleiding Bouwprocesmanagement. “Zo’n 6 jaar geleden merkten we als bouwbedrijven dat er een mismatch ontstond tussen de uitstroom uit de hbo-opleidingen en de vraag bij de bedrijven in de bouw. De bedrijven waren volop aan de slag met allerlei nieuwe ontwikkelingen, zoals LEAN, BIM en integraal samenwerken, maar op de opleidingen was daar nog weinig aandacht voor.

Als bedrijfsleven ben je natuurlijk ook wendbaarder en de prikkels om te verbeteren en up-to-date te blijven zijn groter. Omdat de reguliere opleidingen achterliepen, zijn we met enkele koplopers uit het bedrijfsleven en het onderwijs de opleiding Bouwprocesmanagement gestart.

En nog steeds worden de nieuwste inzichten en kennis direct ingebracht in de opleiding: als we bij ERA Contour bijvoorbeeld een nieuwe LEAN-methodiek introduceren, kan ik die kennis als gastdocent direct inbrengen in de opleiding.”

Izzet vult aan: “Die open cultuur en de bereidheid om kennis te delen leeft ook sterk in de opleiding. De bijeenkomsten vinden bijvoorbeeld vaak plaats bij de deelnemende bedrijven in de bouw, waardoor je ook letterlijk een kijkje in elkaars keuken neemt.

Uiteindelijk willen we allemaal naar een echte, integrale samenwerking waarin de muurtjes worden afgebroken en we op basis van transparantie samen tot het perfecte bouwresultaat komen. Want er vindt echt een volledige omslag plaats in de bouw en traditioneel werken is er niet meer bij.”

Moderne bouwprocesmanagers van het nieuwe bouwen

Deze moderne bouwprocesmanagers belichamen het nieuwe bouwen Izzet merkt dat ook opdrachtgevers het verschil merken: “Voor mij persoonlijk heeft de opleiding geleid tot een bredere visie en een andere kijk op processen, techniek en kwaliteit, wat ook past binnen de ontwikkeling van de bouwwereld. Het mooiste compliment kwam wat dat betreft laatst van een opdrachtgever, die vertelde dat dit nieuwe werken precies is wat ze al jaren zoeken.”

Jeroen sluit daar enthousiast bij aan: “Deze moderne bouwprocesmanagers belichamen het nieuwe bouwen, waarbij openheid, transparantie en samenwerken voorop staan. Niet alleen voor ons als bouwers wordt het werken daarmee leuker, maar opdrachtgevers, co-makers en eigenlijk de gehele bouwketen zijn hierbij gebaat.

Ik ben er dan ook van overtuigd dat Bouwprocesmanagement niet alleen voor bouwers en installateurs, maar ook voor bijvoorbeeld architecten en woningcorporaties een perfecte opleiding is.”

Bekijk de verrassende antwoorden van onze alumni over onze opleiding Bouwprocesmanagement: