Wil jij integraal samenwerken, je persoonlijk ontwikkelen, je kennis vergroten en jezelf en het bedrijf waar je werkt klaarstomen voor de bouw van de toekomst? De post-hbo opleiding Bouwprocesmanagement van SKOOB is de meest integrale, energieke én actuele opleiding in de branche, met aandacht voor de mens-kant, de techniek-kant en de proceskant van jouw dagelijkse werk. Jan Westerink, projectleider bij Bouwmaatschappij Ufkes, volgde de opleiding. Wat is volgens hem de kracht van de opleiding?

Van scherper inzicht naar integraal denken en handelen

De kracht van de opleiding is het integraal leren kijken naar een bouwproject

Kracht van opleiding Bouwprocesmanagement

Jan Westerink: “In mijn ogen is de kracht van de post-hbo opleiding Bouwprocesmanagement het integraal leren kijken naar een bouwproject. Dus niet alleen vanuit mijn eigen rol als projectleider, maar ook vanuit de andere betrokkenen bij een project zoals de opdrachtgever, de constructeur, de architect en de installateur. En om dan samen een weg te vinden in het gezamenlijke doel.

Het integraal kijken naar processen heeft mij geleerd om projecten meer vanuit een helikopterview te benaderen. Ik heb de neiging om maar door te denderen vanuit mijn eigen rol. Maar nu heb ik geleerd om daar even uit te stappen en meer het overzicht te pakken. Hierdoor zie ik duidelijker wat de belangen zijn van de andere betrokkenen in het bouwproject.

(Tekst gaat door onder de foto)

Alumni Jan Westerink van post-hbo opleiding Bouwprocesmanagement

Foto: Jan Westerink neemt zijn CPION-erkende diploma in ontvangst van de post-hbo opleiding Bouwprocesmanagement

Soft skills

Een ander onderdeel van de post-hbo opleiding Bouwprocesmanagement waar ik veel van geleerd heb, zijn de soft skills. En vooral hoe belangrijk deze zijn! In onze branche zijn we toch heel erg geneigd om in de techniek te blijven hangen. Maar het is ook belangrijk om mensen mee te krijgen en om ze enthousiast te maken. Dus om goed te leren luisteren naar je team en daar ook oog voor te hebben. Dan bereik je samen het gewenste einddoel.

Het leukste aan de opleiding Bouwprocesmanagement vond ik de projectbezoeken op locatie. Maar ook de sfeer in de groep, de onderlinge contacten en om van elkaar te leren.”

Studenten van leergang 7 post-hbo opleiding Bouwprocesmanagement

Video testimonial

“Wat ik terughoor, is dat de opleiding die jullie doen als SKOOB, mooi aansluit bij de vraag binnen ons bedrijf, binnen de vragen binnen de bedrijfstak en de interactie tussen de bedrijven. Wij voelen ons nog steeds thuis binnen de gekozen opleiding die door jullie wordt gegeven.”

Cor Simons, Regiodirecteur Van Wijnen West

“Ik beveel deze post-hbo opleiding Bouwprocesmanagement zeker aan. Het is voor mij als installateur een leuke kijk in de aannemerij. En uiteindelijk geeft het zowel op professioneel vlak als op persoonlijk vlak een enorme verdieping.”

Ralph de Vos, realisatie manager uitvoering bij Giesbers InstallatieGroep

“Ik heb de opleiding ervaren als een zeer welkome ervaring voor mijn persoonlijke ontwikkeling. Zowel het theoretische deel als het praktische deel van de bouwkunde en alles wat er omheen komt kijken. Dus zeer aan te raden deze opleiding Bouwprocesmanagement.”

Bart Koelewijn, Planvoorbereider/Calculator bij Coen Hagedoorn Bouwgroep