Testimonials

Opleidingen in de bouw bij SKOOB

Alumni Jan Westerink van post-hbo opleiding Bouwprocesmanagement

Jan Westerink: “In mijn ogen is de kracht van de post-hbo opleiding Bouwprocesmanagement het integraal leren kijken naar een bouwproject. Dus niet alleen vanuit mijn eigen rol als projectleider, maar ook vanuit de andere betrokkenen bij een project zoals de opdrachtgever, de constructeur, de architect en de installateur. En om dan samen een weg te vinden in het gezamenlijke doel.”

Lees wat Jan het leukste vond van de opleiding

Van der Borgh, HR-manager van regio Zuid Van Wijnen, vertelt: “De opleiding heeft voor mij een exclusief karakter. Dat heeft allereerst met de post-hbo te maken omdat deze opleiding niet voor iedereen is weggelegd. En ik hoop dat SKOOB daarin streng blijft bij de selectie van deelnemers. Het is echt een meerwaarde dat je op niveau deze opleiding kan aanbieden. En: je krijgt een CPION erkend diploma.”

Lees waarom Van Wijnen kiest voor deze opleiding

Van der Muren, HR-manager van regio West, legt uit dat Van Wijnen vooral de ambitieuze teamplayers naar de opleiding Bouwprocesmanagement stuurt. En dan met name de uitvoerders die de ambitie hebben om hoofduitvoerder te worden. Maar ook werknemers die heel bewust een volgende stap in hun carrière willen zetten en hongerig zijn naar versnelling in de eigen persoonlijke ontwikkeling.

Lees wat de meerwaarde is van de opleiding
Ralph de Vos

“De opleiding Bouwprocesmanagement geeft een behoorlijke verdieping in het gehele bouwproces en de totale breedte van het vakgebied als installateur. Deze CPION-erkende opleiding heeft mij die verdieping gegeven waar ik naar op zoek was. Dus meer inzicht in processen, klantgerichtheid, omgeving maar vooral in jezelf.”

De meerwaarde van de opleiding voor een installateur
Profielfoto Bert van Diepen

“Ik wilde groeien in mijn persoonlijke ontwikkeling en meer kennis krijgen over alle facetten van de bouw en het hele bouwproces. Deze aspecten heb ik allemaal gevonden bij SKOOB en daarom was dit de ideale opleiding voor mij als installateur. Hierdoor kan ik nu beter advies geven aan het bouwteam en sturing geven in het bouwproces.”

Lees waarom Bert dit dé ideale opleiding vond
Profielfoto van Jeroen Brinkman | Module Projectbeheersing van SKOOB

Gastdocent Jeroen Brinkman van de module ‘Projectbeheersing’: “Deze opleiding is heel waardevol als je jezelf wilt bekwamen in het bouwproces en het managen van bouwprojecten. De waarde is de vertaling van de harde techniek naar het in beeld brengen van het proces. Dus het verbinden van ogenschijnlijk twee werelden.”

Waarom sluit deze opleiding goed aan bij bedrijfsleven?
Portretfoto André Speksnijder | Gastdocent SKOOB, opleiding Bouwprocesmanagement

Gastdocent Speksnijder neemt in zijn module ‘Constructieve Veiligheid’ de cursisten mee in de wereld van een constructeur. Hij legt uit: “Ik geef aan wat de dilemma’s zijn en hoe belangrijk we zijn als schakel. Maar ook hoe belangrijk de samenwerking is tussen uitvoering en engineering om zodoende een succesvol project op te leveren.”

Wat is het onderscheidend vermogen?
Michiel de Boer, Unica

“Het leereffect is absoluut groter dan alleen mijn eigen projecten. Zo werkten we bij Unica al langer met LEAN, maar we hebben nu echt een verdieping kunnen aanbrengen. Binnen Unica zijn we op LEAN-gebied, en ten aanzien van Procesmanagement ook een koploper. En daar hebben de kennis en inzichten uit de opleiding zeker bij geholpen.”

Lees hoe Michiel effectiever is geworden als manager
René Flikweert, Van Wijnen West in Dordrecht

“De combinatie van concrete projecten en de persoonlijke coaching maakte het voor mij tot een perfecte opleiding. De nieuwste kennis en inzichten worden aan de hand van actuele projecten gepresenteerd. Daarna ga je de lesstof in teamverband toepassen en oefenen in concrete opdrachten, zodat het herkenbaar is en echt gaat leven.”

Lees waarom René soft skills onmisbaar vindt
Portretfoto Susan Eggink-Eilander

“Via de dagelijkse praktijk van de gastdocenten van de opleiding en door de diversiteit aan deelnemers zit deze opleiding heel dicht op de actualiteit. Je zit niet met z’n allen in een zaaltje een boek door te nemen, er zijn juist continu gesprekken over projectcasussen en excursies in de praktijk en op locatie bij de deelnemers.”

Waarom is er geen concurrent?
Izzet Altuntas, Giesbers

“Voor mij persoonlijk heeft de opleiding geleid tot een bredere visie en een andere kijk op processen, techniek en kwaliteit, wat ook past binnen de ontwikkeling van de bouwwereld. Het mooiste compliment kwam wat dat betreft laatst van een opdrachtgever, die vertelde dat dit nieuwe werken precies is wat ze al jaren zoeken.”

Lees waarom Izzet energie krijgt van deze opleiding

"Buiten de bouw heb je ook wel opleidingen over procesmanagement, integraal samenwerken en persoonlijke ontwikkeling, maar die opleidingen hebben dan geen focus op de bouw. Dat vind ik sterk aan deze opleiding. Het complete mét een focus op de bouw. En die persoonlijke ontwikkeling, dat is heel belangrijk geweest achteraf, dat heb ik echt uit de opleiding meegenomen. De samenstelling van de groep was om te beginnen heel positief. Er zaten jongens bij van de aannemer, van de installateur en ik dus, van opdrachtgeverskant. Die mix van mensen was heel waardevol, je leert ook veel van elkaar daardoor. "

Wat sprak Jeroen aan in de opleiding
Michiel de Boer, Unica

"Wat me aansprak, was dat je met verschillende mensen zit: aannemers, architecten, de hele bouwkolom. En dan daarmee sparren en het hele bouwproces bekijken. De verschillende perspectieven en waar lopen zij tegenaan. Dat is heel leerzaam. In de bouw is het nog wel eens een strijd om wie gelijk heeft en hoe een gebouw gebouwd moet worden..."

Lees waarom Michiel voor deze opleiding heeft gekozen