Dagelijks bent u met uw team bezig om studenten klaar te stomen tot professional. Integraal bouwen en bouwprocesmanagement zijn hiervoor belangrijke bouwstenen. De markt heeft behoefte aan ingenieurs die op dit vakgebied geschoold zijn en wij willen deze ontwikkeling graag verder brengen. Daarom hebben wij studenten die hier op afstuderen ook iets te bieden!

8 jaar geleden is vastgesteld dat de integrale benadering op het gebied van bouwprocesmanagement meer aandacht nodig heeft en daarom is SKOOB opgericht: een stichting die kennisoverdracht, onderzoek én ontwikkeling op het gebied van bouwprocesmanagement bevordert.

Ter bevordering van het vakgebied heeft SKOOB 7 jaar geleden de post-HBO-opleiding Bouwprocesmanagement opgezet. Dit jaar komt daar de opleiding Interne kwaliteitsborging, een rol die met de komst van de Wet kwaliteitsborging voor het bouwen (WKB) belangrijk gaat worden, bij. Voor meer informatie over SKOOB zie deze website.

Scriptieprijs

SKOOB richt zich op het verhogen van de kwaliteit van integraal bouwen, bouwprocesmanagement, bouwinnovatie en digitalisering van de bouw. Om studenten vroegtijdig bij deze thema’s te betrekken willen we de beste scriptie op deze vakgebieden belonen met een scriptieprijs en een geldbedrag van €500.

Ingezonden afstudeerscripties van Hogescholen en Universiteiten in Nederland worden door onze vakdocenten beoordeeld en er worden 3 onderzoeken genomineerd. Op ons symposium op 12 mei 2020 wordt de uiteindelijke winnaar bekendgemaakt.

Studenten afgestudeerd vanaf 1 januari 2018 kunnen hun scripties inclusief korte motivatie inzenden tót 1 maart 2020 via info@bouwprocesmanagement.org.

We zien de inzending(en) van uw instelling graag tegemoet en we nodigen u bij voorbaat uit om de prijsuitreiking op 12 mei 2020 bij te wonen!

Met vriendelijke groet, mede namens het Bestuur en de Raad van Advies van SKOOB,

Hajé van Egmond (Cursusleider) en Harry Nieman (Bestuursvoorzitter)