Kerndocent Procesmanagement

Frank Scherrenberg

Profielfoto Frank Scherrenberg - Kerndocent Procesmanagement

“Ik kom uit de bouwpraktijk. Vanuit mijn technische en bedrijfskundige achtergrond ben ik betrokken geweest bij het realiseren van projecten en het managen van organisaties. Dit bij bouwbedrijven in de rol van onder andere projectleider, hoofd bedrijfsbureau en directeur. Ontwikkelen van mensen en teams loopt als rode draad door mijn loopbaan. Ik was en blijf nieuwsgierig naar wat een team, van werkvloer, projectteam tot en met bedrijf of keten succesvol maakt. Succesvol in de zin van het realiseren van de individuele én collectieve ambitie.

In 2008 heb ik het besluit genomen dit in de praktijk te brengen door het ontwikkelen en geven van trainingen op het gebied van project- en procesmanagement. Belangrijk maar nog steeds geen garantie voor een succesvol team. Ik geloof dat de wereld van ‘hard’ zoals doelen en management en ‘zacht’ zoals communicatie en talen onlosmakelijk verbonden zijn. In de praktijk én tijdens trainingen, coaching en advies.

VisueelTeamwork® heeft deze visie en drive vorm gegeven. Het zichtbaar en bespreekbaar maken van teamprestaties en gedrag zodat mensen zich met elkaar en met het teamresultaat verbinden. De teams maken gebruik van de energie die ontstaat door het omarmen van de verschillen en het samen zoeken naar de beste aanpak en oplossing voor het realiseren van de operationele doelen en de samenwerkingsdoelen. Mijn inzichten en ervaringen wil ik graag delen met de deelnemers.”

OPLEIDINGEN

Master in Business Management A-B, RU Groningen/TSM-Business School

Aannemersstafopleiding, Hogeschool Utrecht

HTS Civiele Techniek, Cum Laude, Hogeschool Utrecht

ERVARING

Ontwikkelaar VisueelTeamwork®, Methodiek voor het zichtbaar en bespreekbaar maken van teamresultaat

Directeur TargetResult – Advies, coaching en opleidingen in de bouwbranche

Heijmans Bouw, Hoofd Bedrijfsbureau, PCR-manager (proces-, contract- risicomanagement)

Bouwmaatschappij Niron B.V., directeur

MIJN CURSUS

Kerndocent Procesmanagement

SOCIAL MEDIA / WEBSITE

LinkedIn

Visueel Teamwork