Bouwprocesmanagement in één dag

De bouw zou gebaat zijn bij een grote regisseur die het gehele bouwproces aanstuurt, alle tekeningen en planningen controleert en de risico’s pro-actief elimineert. Die super-regisseur is niet te vinden, maar wel iemand die het gehele bouwproces overziet: de bouwprocesmanager.

Als bouwprocesmanager jaagt u teams aan die samen werken aan risicoanalyses van grof naar fijn en zal integraal moeten denken en lean moeten werken. De opleiding Bouwprocesmanagement is opgezet om projectleiders, werkvoorbereiders, etc. de skills bij te brengen om de rol van bouwprocesmanager in te kunnen vullen.

SKOOB geeft de bouw- en installatiebedrijven de gelegenheid om kennis te maken met de introductietraining ‘Bouwprocesmanagement in één dag’.

Blok 1: Het bouwproces centraal

14:00 – 17:00 uur

Door kerndocent Hajé van Egmond of Jan Pieter van Dalen of Frank Scherrenberg

Actuele thema’s komen aan bod, zoals: optimalisatie van het proces (BIM – digital twin), samenwerken in voorbereiding en realisatie, fasering vs. integratie, de invloed van actuele thema’s zoals circulair en CO2-emissieloos bouwen op het bouwproces.

Warme maaltijd

17:00 – 18:00 uur

Blok 2: Jouw rol binnen de samenwerking in het bouwproces

18:00 – 21:00 uur

Door Erik Faasen en/of Marjolein Scherrenberg

De onderwerpen die aan boden komen:

 • (keten)samenwerking
 • veranderende omgeving
 • soft skills
 • samenwerken (in teams)
 • persoonlijke ontwikkeling

  Na het invullen van onderstaande gegevens neemt SKOOB met u contact op om alles door te nemen en uw inschrijving definitief te maken.

  Deelnemersgegevens

   

  Hajé van Egmond

  Profielfoto Hajé van Egmond - Cursusleider Skoob

  De cursusleider van deze introductietraining onder SKOOB is in handen van Hajé van Egmond. Hajé is werkzaam bij de directie Bouwen & Energie van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en al een groot aantal jaren bezig met kwaliteitsborging.

  Jan Pieter van Dalen

  Profielfoto Jan Pieter van Dalen - Kerndocent Techniek

  Tweede kerndocent is Jan Pieter van Dalen. Hij is kerndocent techniek van SKOOB, hogeschool-hoofddocent en voorzitter van de examencommissie bij het instituut Built Environment van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen, en kwaliteitsmanager voor diverse grote bouwers. Hij is manager geweest van Nieman Kwaliteitsborging en dus al jaren betrokken bij de begeleiding op het gebied van kwaliteitsmonitoring van uiteenlopende projecten.

  Erik Faasen

  Profielfoto Erik Faassen - Kerndocent Soft Skills van SKOOB

  Erik Faasen werkt vanuit de overtuiging dat ieder mens beschikt over een ongekend potentieel om betekenisvol te kunnen zijn in het leven. Om dat te bereiken, is het essentieel dat men zijn zelfkennis vergroot, beter leert vertrouwen op intuïtie en verbonden is met persoonlijke drijfveren en passies. Daarvanuit kan men werken aan een stevige verbinding met de ander; een proces dat een leven lang in beweging is en waarin we elke keer nieuwe ontdekkingen doen, die het leven verrijken.

  “De wereld is volop in beweging. Innovaties volgen elkaar in rap tempo op en steeds vaker zijn ze disruptief. Veranderingen zijn spannend en ons brein is vaak gericht op het behouden van het vertrouwde. In de bouw neemt modulair en industrieel bouwen een enorme vlucht en dat vind ik fantastisch. Het vraagt echter wel om krachtige en emotioneel intelligente medewerkers, die creatief zijn en goed om kunnen gaan met veranderingen.”

  Sinds 2005 begeleidt Faasen teams en organisaties in ontwikkel- en verandertrajecten. De afgelopen jaren is hij werkzaam geweest als trainer, coach en spreker in de bouwsector, het onderwijs en de accountancy. Hij begeleidt professionals individueel op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en carrièremanagement. Stuurt op groei en werkt met mensen vanuit optimisme en dankbaarheid.

  Frank Scherrenberg

  Profielfoto Frank Scherrenberg - Kerndocent Procesmanagement

  Frank Scherrenberg: “Ik kom uit de bouwpraktijk. Vanuit mijn technische en bedrijfskundige achtergrond ben ik betrokken geweest bij het realiseren van projecten en het managen van organisaties. Dit bij bouwbedrijven in de rol van onder andere projectleider, hoofd bedrijfsbureau en directeur. Ontwikkelen van mensen en teams loopt als rode draad door mijn loopbaan. Ik was en blijf nieuwsgierig naar wat een team, van werkvloer, projectteam tot en met bedrijf of keten succesvol maakt. Succesvol in de zin van het realiseren van de individuele én collectieve ambitie.

  In 2008 heb ik het besluit genomen dit in de praktijk te brengen door het ontwikkelen en geven van trainingen op het gebied van project- en procesmanagement. Belangrijk maar nog steeds geen garantie voor een succesvol team. Ik geloof dat de wereld van ‘hard’ zoals doelen en management en ‘zacht’ zoals communicatie en talen onlosmakelijk verbonden zijn. In de praktijk én tijdens trainingen, coaching en advies.

  VisueelTeamwork® heeft deze visie en drive vorm gegeven. Het zichtbaar en bespreekbaar maken van teamprestaties en gedrag zodat mensen zich met elkaar en met het teamresultaat verbinden. De teams maken gebruik van de energie die ontstaat door het omarmen van de verschillen en het samen zoeken naar de beste aanpak en oplossing voor het realiseren van de operationele doelen en de samenwerkingsdoelen. Mijn inzichten en ervaringen wil ik graag delen met de deelnemers.”

  Daarnaast worden diverse andere gerenommeerde docenten vanuit SKOOB ingezet:

  Marjolein Scherrenberg