‘Kwaliteitsborging vraagt andere mindset’. Daarmee kopte ‘Bouwkwaliteit in de Praktijk’ deze maand in zijn tijdschrift. Een bijzondere rol in het artikel is weggelegd voor stichting SKOOB. Niet alleen het tijdig signaleren van risico’s en het aanscherpen van procedures zijn belangrijk, maar het vraagt ook om een andere mindset bij werknemers zelf. 

Kerndocent Erik Faasen van Soft Skills legt uit waarom sociale vaardigheden en ontwikkeling van emotionele intelligentie onontbeerlijk zijn bij kwaliteitsborging. De interviewer vraagt zich af of dit ‘niet te soft is voor de stoere mannen en vrouwen in de bouw?’.

Kerndocent Techniek, Jan Pieter van Dalen, beantwoordt de vraag wie de rol van bouwprocesmanager op zich gaat nemen. Verder wordt in het artikel dieper ingegaan op interne kwaliteitsborging, de opleidingen van SKOOB en het belang van delen van kennis met in- en externe partijen.

Lees hieronder het gehele artikel: Groot, F. de. (2020, oktober). Kwaliteitsborging vraagt andere mindset. Bouwkwaliteit in de praktijk. p. 16-18.

Wist u dat onze studenten de module Soft Skills beoordelen met een 8,5+? In onze gloednieuwe brochure leest u over onze opleidingen post-hbo Bouwprocesmanagement en Interne Kwaliteitsborging (IKB). Onze opleidingen zijn een waardevolle investering in uzelf, in uw werknemer en daarmee ook in uw onderneming.

Excursie opleiding Bouwprocesmanagement | SKOOB